Συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΚΤ και η Ελλάδα είναι πάλι πρώτο πιάτο

Αναμένεται να διατηρηθούν σταθερά τα επιτόκια

​Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη και σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της συνεδρίασης.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ΕΚΤ αναμένεται να καλέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί την πρόταση των δανειστών της, ώστε να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στη ρευστότητα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να αποφασίσει να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και να υποστηρίξει έναν σταθερό ρυθμό ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναμένεται να υποστηρίξει ότι η αύξηση του πληθωρισμού λίγο κάτω από το 2%, εξαρτάται από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος αγορών ομολόγων, έως τον Σεπτέμβριο του 2016 τουλάχιστον και θα απορρίψει για τον λόγο αυτό κάθε σκέψη για μία μείωση ή πρόωρο τερματισμό του προγράμματος αυτού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top