Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 02/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 02/06/2015

​Με το βλέμμα στραμμένο στις μακροοικονομικές επιδόσεις της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι βασικοί δείκτες οδηγήθηκαν σε οριακά κέρδη, ενώ παραμένει εμφανής η στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές για τις εξελίξεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Όσον αφορά την Ευρώπη, η οριακή αύξηση στον μεταποιητικό δείκτη που εκδίδει η Markit για την Ευρωζώνη στο επίπεδο 52.2, βελτίωσε το επενδυτικό κλίμα και οδήγησε τον Γερμανικό DAX και τον Γαλλικό CAC σε άνοδο κατά 0.19% και 0.35%. Εξαίρεση στο Ευρωπαϊκό κλίμα αποτέλεσε ο Βρετανικός FTSE, ο οποίος υποχώρησε κατά 0.44%, επηρεαζόμενος από τις απώλειες στα ενεργειακά εμπορεύματα.

Το χρηματιστήριο Αθηνών παρέμεινε κλειστό κατά τη χθεσινή συνεδρίαση λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας, όμως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση της αγοράς στις πολιτικές ζυμώσεις που συντελέστηκαν για την εξεύρεση λύσης στο θέμα χρηματοδότησης της Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και αγγίζουν τις 24.56 και 11.62 ποσοστιαίες μονάδες για το διετές και το δεκαετές, αντίστοιχα.

Στις ΗΠΑ, η βελτιωμένη μέτρηση των μεταποιητικών δεικτών που εκδίδουν το ινστιτούτο ISM και η εταιρία ερευνών Markit, βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα, όμως οι τελευταίες αντικρουόμενες δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Fed σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων, περιόρισαν τα κέρδη. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0.16%, 0.25% και 0.21%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση καταγράφονται πτωτικές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, καθώς οι Hang Seng και Nikkei υποχωρούν κατά 0.81% και 0.09%, με τις απώλειες να εντοπίζονται κυρίως στο χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ενισχύεται κατά 0.05% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0932), ενώ υποχωρεί κατά 0.03% και 0.06% σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα (0.7187) και το Ιαπωνικό Γιέν (136.26).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει ο δείκτης τιμών καταναλωτή για την Ευρωζώνη, καθώς και οι βιομηχανικές παραγγελίες των ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top