Νοβότνι (της ΕΚΤ): Έχουμε κανόνες-Καμία έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα

"Δεν μπορούμε για την ώρα να αποδεχτούμε τα ελληνικά ομόλογα"

Νοβότνι (της ΕΚΤ): Έχουμε κανόνες-Καμία έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα

Την ώρα που παίζεται ένα νέο «θρίλερ» γύρω από την…. επικείμενη συμφωνία Ελλάδας-εταίρων, με την κυβέρνηση να δηλώνει αισιοδοξία και τον Σόιμπλε να "αδειάζει" τον Τσίπρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει την στάση της απέναντι στην Αθήνα.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κάποια, ας πούμε έκτακτη χρηματοδότηση εκτός των κανόνων μας. Γνωρίζω πως υπάρχουν ιδέες ότι, θα μπορούσαμε να δώσουμε κάποια έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, αλλά δεν νομίζω πως έχουμε αυτή τη δυνατότητα από νομικής άποψης», δήλωσε στο CNBC το μέλος της ΕΚΤ Εβαλντ Νοβότνι, υπενθυμίζοντας τους κανόνες της τράπεζας.

«Για μας είναι σαφές ότι, έχουμε ορισμένους όρους, που πρέπει να τηρηθούν. Ο ένας είναι... το αν μπορούμε να αποδεχθούμε για παράδειγμα, ελληνικούς τίτλους, ελληνικά ομόλογα, ως ενέχυρα. Η απάντηση, για την ώρα, είναι όχι» πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τετάρτη, η ΕΚΤ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αύξηση του ορίου του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας για την Ελλάδα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top