ΣΕΤΕ: Θα χαθούν 200.000 θέσεις εργασίας αν αυξηθεί ο ΦΠΑ

Δηλώσεις Ανδρεάδη μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΣΕΤΕ: Θα χαθούν 200.000 θέσεις εργασίας αν αυξηθεί ο ΦΠΑ

«Καμπανάκια κινδύνου» για τον τουρισμό κρούει ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, σε περίπτωση που ικανοποιηθεί η απαίτηση των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ της τάξης του 120%.

«Αυτό θα σημαίνει ότι ο τουρισμός θα βγει εκτός ανταγωνισμού και θα υποστεί τεράστια, ίσως και ανήκεστο βλάβη. Το ότι θα εφαρμοστεί από Οκτώβριο δεν σημαίνει τίποτα, γιατί τα πακέτα της επόμενης τουριστικής περιόδου, τώρα σχεδιάζονται και πωλούνται», είπε ο ίδιος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Για τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, η αύξηση του ΦΠΑ είναι ένα τεράστιο υφεσιακό μέτρο, στο οποίο οι δανειστές οδηγούν τη χώρα, καταστρέφοντας τον τελευταίο όρθιο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ.Ανδρεάδη, τη μεγαλύτερη βλάβη δεν θα την υποστούν οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως φαντάζονται κάποιοι, αλλά οι επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους «που είναι έρμαιο των tour operators και οι μικρές επιχειρήσεις που ζουν από τη δευτερογενή τουριστική αλυσίδα του τουρισμού».

Όπως υποστηρίζει ο κ.Ανδρεάδης, «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αδύνατον να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα χαθούν περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας από το 2016 και μετά».

«Είμαστε αλληλέγγυοι και θετικοί με τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού και επειδή το πρόβλημα δεν είναι η αύξηση του ΦΠΑ, αλλά η εισπραξιμότητα του, δεσμεύτηκα προσωπικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού έχουν έτοιμο σχέδιο. Θα εντοπίσουμε και θα καταγγείλουμε κάθε παράνομο κατάλυμα και θα εισπράξουμε στο 100% το ΦΠΑ μέσω των καρτών» κατέληξε ο ίδιος .

Ο ίδιος εξήγησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλο ότι, ο τουρισμός, είναι εθνική ανάγκη να παραμείνει εντός του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, γι�� να κρατηθεί η χώρα όρθια.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ.Ανδρεάδη ότι «η διαπραγμάτευση που γίνεται είναι ουσιαστική… Και η φωνή η δική σας είναι πολύ επιβοηθητική για τη διαπραγμάτευση, γιατί εσείς γνωρίζετε την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας. Ιδιαίτερα στον τομέα σας».

Στη συνέχεια, ο κ.Παυλόπουλος ευχήθηκε η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη για τον τουρισμό και διαβεβαίωσε ότι: «Όσο μπορούμε θα συμβάλουμε, να είστε βέβαιοι, και εγώ προσωπικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top