Οι Έλληνες πρέπει να δουλεύουν πάνω από 70 ώρες για να ξεφύγουν από το όριο της φτώχειας

Τι δείχνει έκθεση του ΟΟΣΑ

Οι Έλληνες πρέπει να δουλεύουν πάνω από 70 ώρες για να ξεφύγουν από το όριο της φτώχειας

​Πόσες ώρες πρέπει να δουλεύει ο Έλληνας για να λάβει τον κατώτατο μισθό και να ξεφύγει από τα όρια της φτώχειας; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει έκθεση του ΟΟΣΑ, όπως επίσης και πόσο πρέπει να δουλέψουν και οι κάτοικοι στα υπόλοιπα κράτη – μέλη του.

oosa1.jpg

Ειδικά στην Ελλάδα, εργαζόμενος με δύο παιδιά, ο οποίος λαμβάνει τον κατώτατο μισθό θα πρέπει να εργαστεί πάνω από 70 ώρες την εβδομάδα, ώστε να ξεφύγουν από τα όρια της φτώχειας.

Η χώρα μας μάλιστα βρίσκεται στην έκτη χειρότερη θέση, με τα πρωτεία να κατέχει η Τσεχία (80-90 ώρες) και να ακολουθούν Εσθονία, Σλοβακία και Λετονία.

oosa2.jpg

Ανάλογη εικόνα και στην οικονομικά πληγείσα, Ισπανία, όπου ένας εργαζόμενος με δύο παιδιά θα πρέπει να δουλεύει πάνω από 72 ώρες την εβδομάδα για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του σε καλύτερες συνθήκες, πάνω από τα όρια της φτώχειας.

Αντίθετα, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για τους Γάλλους, οι οποίοι εργάζονται 35 ώρες την εβδομάδα. Εκεί λοιπόν ένας εργαζόμενος με δύο παιδιά που πληρώνεται με τον βασικό μισθό θα πρέπει να δουλέψει μόλις πέντε ώρες παραπάνω, δηλαδή 40,2 ώρες την εβδομάδα για να ξεφύγει από την φτώχεια.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top