Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Υπάρχουν ακόμα αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο λογισμικό

Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

​Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όμως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου υπάρχουν ακόμα αρκετές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο λογισμικό για να είναι όλα έτοιμα.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει αυτή την εβδομάδα να ενταχθούν στο σύστημα αλλαγές, όπως η αύξηση της φοροαπαλλαγής 2% από 1,5% για όσους πληρώσουν τον φόρο τους εφάπαξ, το αφορολογήτο των 12.000 ευρώ για τις αγροτικές επιδοτήσεις, αλλά και η μείωση 50% στην προκαταβολή του φόρου από τους αγρότες.

Επίσης φέτος για πρώτη φορά θα είναι προσυμπληρωμένοι και οι κωδικοί που αφορούν στις τοκοχρεολυτικές δόσεις πάσης φύσεως δανείων από τις τράπεζες.

Οι συγκεκριμένοι κωδικοί θα είναι προσυμπληρωμένοι από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ. Έτσι, πατώντας στο κουτάκι του σχετικού κωδικού της δήλωσης, θα εμφανίζεται ένα παράθυρο, στο οποίο θα έχουν αποτυπωθεί φέτος και τα ποσά των τοκοχρεολυτικών δόσεων δανείων.

Το πότε επίσης θα τελειώσει η υποβολή των δηλώσεων παραμένει ανοιχτό, καθώς η κα. Βαλαβάνη έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αν δοθεί παράταση στην καταληκτική προθεσμία αυτή δεν θα ξεπερνάει τις 10 μέρες, όμως οι φοροτεχνικοί ζητούν η παράταση να ισχύσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top