Φορο… μπανανόφλουδα για τα μπλοκάκια: Οι αλλαγές-παγίδα που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Ποιοι κινδυνεύουν να ανέβουν κλίμακα και ποιοι θα ωφεληθούν

Φορο-παγίδα για ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν εισοδήματα και από μπλοκάκι και από μισθωτές υπηρεσίες φέρνει ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για τη φορολογία.

Το σημερινό καθεστώς προβλέπει για τα εισ��δήματα από μισθωτές υπηρεσίες φορολογία 22% για έως 25.000 ευρώ, 32% για έως 42.000 ευρώ το χρόνο και 42% για 42.000 ευρώ και άνω. Όσον αφορά τα μπλοκάκια, φορολογούνται με 26% από το πρώτο ευρώ, αφού φυσικά αφαιρεθούν οι δαπάνες.

Για παράδειγμα, ένας μισθωτός που είχε έσοδα 22.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και 6.000 ευρώ από μπλοκάκι, θα φορολογηθεί για το πρώτο ποσό με 22% και με 26% για το δεύτερο.

Το σενάριο που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο «θέλει» να φορολογείται στο σύνολό του ως μισθωτός, κάτι που θα τον εντάξει στη δεύτερη κλίμακα, και τον φορολογικό συντελεστή 32% (αφού το εισόδημα είναι άνω των 25.000 ευρώ).

��πισημαίνεται, βέβαια, ότι στους μισθωτούς ισχύει το αφορολόγητο 9.950 ευρώ, οπότε σε περίπτωση που το συνολικό εισόδημα είναι κάτω των 25.000 ευρώ, ο μισθωτός θα φορολογηθεί με συντελεστή 22% (δηλαδή θα τον συμφέρει).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top