Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 06/05/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Με το επενδυτικό ενδιαφέρον στραμμένο στο εμπορικό έλλειμα των ΗΠΑ, αλλά και στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση καταγράφοντας διευρυμένες απώλειες.

Όσον αφορά την Ευρώπη, παρά τις βελτιωμένες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη στην Ένωση, οι διαρροές για πιθανή νέα εμπλοκή των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές της, επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα και οδήγησαν τους βασικούς δείκτες σε απώλειες. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 0.84%, 2.51% και 2.12%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 794.23 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες κατά 3.85%, με τον τραπεζικό κλάδο να αποτελεί για άλλη μια φορά τον αρνητικό πρωταγωνιστή, καθώς οι απώλειες στον εν λόγω δείκτη άγγιξαν τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Οι διευρυμένες απώλειες αποδίδονται κυρίως στην ανησυχία των επενδυτών για τις περαιτέρω κινήσεις της ΕΚΤ σχετικά με την αναχρηματοδότηση των Ελληνικών τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA.

Στις ΗΠΑ, η απρόσμενή διεύρυνση του εμπορικού ελλείματος στα 51.37 δις. δολάρια, τη στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν έλλειμα ύψους 41.20 δις. δολάρια και σε συνδυασμό με τις αντικρουόμενες μετρήσεις των μεταποιητικών δεικτών που εκδίδει το ινστιτούτο ISM και η εταιρία ερευνών Markit, επιβάρυναν την επενδυτική διάθεση. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση κοντά στα χαμηλά ημέρας, καταγράφοντας απώλειες κατά 0.79%, 1.55% και 1.18%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση οι Ασιατικές αγορές ανακάμπτουν, με τον Hang Seng να ευνοείται από τη βελτιωμένη μέτρηση του PMI υπηρεσιών για την Κίνα που εκδίδει η HSBC και να ενισχύεται κατά 0.44%. Οι αγορές στο Τόκιο παρέμειναν και σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των βασικών νομισμάτων, καταγράφοντας κέρδη κ��τά 0.43%, 0.23% και 0.43% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1233), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7385) και το Ιαπωνικό Γιέν (134.64).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει ο σύνθετος PMI της Markit για την Ευρωζώνη, καθώς και ο δείκτης απασχόλησης της ADP για τις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 08:00 και 12:15 GMT, αντίστοιχα. Για τ��ς εγχώριες εξελίξεις κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η απόφαση της ΕΚΤ για την ανανέωση και τους όρους της χρηματοδότησης των Ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού ELA.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top