Έφοδο στις τραπεζικές θυρίδες ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

Για όσους χρωστούν στην εφορία και δεν πληρώνουν τις οφειλές τους

Έφοδο στις τραπεζικές θυρίδες ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

​Έφοδο στις τραπεζικές θυρίδες, όσων χρωστούν στην Εφορία και δεν πληρώνουν, αλλά ούτε ρυθμίζουν τις οφειλές τους ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Capital, οι υπηρεσίες του υπουργείου αναζητούν τρόπους, προκειμένου να φέρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και περισσότερο ρευστό στο δημόσιο ταμείο προκειμένου να το κρατήσουν ανοικτό.

Έτσι, στο τραπέζι έχουν πέσει όλοι οι πιθανοί τρόποι για να εισπράξουν τα οφειλόμενα από εκείνους που χρωστούν και δεν πληρώνουν. Ένας από αυτούς λοιπόν είναι και η έφοδος στις τραπεζικές θυρίδες.

Αρμόδια στελέχη του υπουργείου, τονίζουν ότι μετά την ανάπτυξη υποδομής που επιτρέπει την κατάσχεση με ταχύτατη διαδικασία των τραπεζικών υπολοίπων όσων χρωστούν στην Εφορία, πολλοί άνοιξαν θυρίδες και έβαλαν εκεί τα χρήματά τους για να γλιτώσουν από τη δαγκάνα της Εφορίας. Κι αυτό γιατί υπάρχει νομικό κενό για την κατάσχεση ποσών που βρίσκονται σε θυρίδες.

Πώς θα γίνεται όμως στην πράξη αυτό; Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι όταν θα εκδίδεται ένα κατασχετήριο για χρέη προς το Δημόσιο εναντίον ενός οφειλέτη, η τράπεζα θα υποχρεούται να δεσμεύσει τυχόν τραπεζική θυρίδα που διαθέτει ο οφειλέτης. Θα υποχρεούται επίσης να ανοίξει τη θυρίδα, ορίζοντας επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει υποχρεωτικά ο προϊστάμενος του τραπεζικού υποκαταστήματος κι ένας υπάλληλος της φορολογικής διοίκησης.

Κατόπιν το περιεχόμενο θα καταγράφεται και εφόσον εντοπίζεται το ποσό που οφείλεται θα κατάσχεται και θα αποδίδεται στο δημόσιο ταμείο για την εξόφληση των χρεών του κατόχου της θυρίδας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top