Η Moody’s υποβάθμισε μία μονάδα την αξιολόγηση των ομολόγων της Ελλάδας

Λόγω της αβεβαιότητας για το αν θα υπάρξει τελικά συμφωνία με τους δανειστές

Η Moody’s υποβάθμισε μία μονάδα την αξιολόγηση των ομολόγων της Ελλάδας

​Σε Caa2 από Caa1 υποβάθμισε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η Moody’s την αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση παραμένει Not Prime και δεν επηρεάζεται, ενώ οι προοπτικές των αξιολογήσεων είναι αρνητικές.

Η υποβάθμιση αυτή ολοκληρώνει το review που είχε ξεκινήσει στις 6 Φεβρουαρίου και καταλύτες για την εξέλιξη αυτή είναι:

-Η υψηλή αβεβαιότητα για το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να έλθει εγκαίρως σε συμφωνία με τους πιστωτές ώστε να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις της.

-Οι υψηλοί κίνδυνοι εφαρμογής του ενδιάμεσου προγράμματος λόγω της αδύναμης οικονομίας αλλά και της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης.

Το αρνητικό outlook αντανακλά τη θέση της Moody΄s ότι το ισοζύγιο των οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και πολιτικών ρίσκων στην Ελλάδα, κλίνει προς την αρνητική πλευρά.

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των διεθνών δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται να μην έχουν επιτύχει πολλά τους τελευταίους δύο μήνες. Η ελληνική κυβέρνηση και οι επίσημοι πιστωτές της παραμένουν πολύ μακριά σε βασικούς στόχους, χωρίς άμεση προοπτική να επιτευχθεί συ��φωνία σχετικά με ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης. Και οι δύο πλευρές επανέλαβαν την επιθυμία τους να φτάσουν σε συμφωνία που θα αποτρέψει μια ελληνική χρεοκοπία, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι όλη η διαδικασία επιταχύνεται με την αλλαγή της ομάδας διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά», αναφέρει η ανακοίνωση της Moody’s.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top