Ομολογία ΔΝΤ: Υπάρχουν έκτακτα σχέδια για χρεοκοπία της Ελλάδας

«Αν χρεοκοπήσει, αυτό θα συμβεί τον Ιούνιο ή Ιούλιο»

Στην ομολογία ότι το ΔΝΤ έχει επεξεργαστεί σχέδια για χρεοκοπία της Ελλάδας προχώρησε αξιωματούχος του Ταμείου μιλώντας στο Euro Insight.

«Πάντα γίνεται επεξεργασία εκτάκτων σχεδίων. Είναι ζήτημα κοινής λογικής» τόνισε ο ανώνυμος αξιωματούχος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, αν τελικά η Ελλάδα χρεοκοπήσει, αυτό πιθανότατα «θα συμβεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο» όπου η χώρα θα κληθεί να πληρώσει κάποια δισ. ευρώ στους πιστωτές της.

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, μάλιστα, εκτίμησε ότι μια ελληνική χρεοκοπία δεν θα επηρεάσει πολύ την Ευρώπη: «Εάν έπρεπε να στοιχηματίσω θα θεωρούσα ότι δεν θα υπάρξει κάποια σημαντική επίπτωση μετάδοσης. Η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από το 2011. Υπήρξε πολλή δημοσιονομική πρόοδος που έχει συντελεστεί σε σχέση με το 2011, χώρες όπως η Ιταλία είναι πολύ πιο σταθερές, υπάρχουν τείχη προστασίας όπως η τραπεζική ένωση και τα spread έχουν υποχωρήσει».

Εκπρόσωποι του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και της Κομισιόν στις Βρυξέλλες αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες για έκτακτα σχέδια, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια τοποθέτηση ούτε από την ελληνική πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top