Μ. Ντράγκι: «Η συνεννόηση κυβέρνησης και Eurogroup θα βοηθήσει και τις τράπεζες»

«Οι ελληνικές τράπεζες τηρούν τα κριτήρια φερεγγυότητας»

​Τις εκτιμήσεις του για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της πολιτικής της ΕΚΤ στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Ντράγκι, μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Κύρτσου για τη νέα κρίση στην οποία έχουν μπει οι ελληνικές τράπεζες από την εκροή καταθέσεων, τόνισε ότι παρά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες, πληρούν τα κριτήρια φερεγγυότητας, κάτι που αποδεικνύεται και από τους σχετικούς δείκτες.

Σημείωσε επίσης ότι τώρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι το 2012, ενώ επεσήμανε ότι η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης μετά από τις συνεννοήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς θα αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης κι έτσι θα βελτιωθεί η κατάσταση και η προοπτική των ελληνικών τραπεζών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top