Οι δύο κρισιμότατες εβδομάδες: «Γιατί η Ελλάδα ίσως χρεοκοπήσει στις 9 Απριλίου»

Δημοσίευμα-φωτιά από FAZ κάνει λόγο για παιχνίδι ασφυκτικών πιέσεων

Οι δύο κρισιμότατες εβδομάδες: «Γιατί η Ελλάδα ίσως χρεοκοπήσει στις 9 Απριλίου»

Ενώπιος ενωπίω με τη χρεοκοπία πιθανόν να βρεθεί η Ελλάδα μετά τις 8 Απριλίου, σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Όπως τονίζει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές από τις Βρυξέλλες, «η ελληνική κυβέρνηση έχει επαρκή ρευστότητα μέχρι τις 8 Απριλίου σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κομισιόν».

«Από τις 9 Απριλίου τα πράγματα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα είναι κρίσιμα. Η χώρα θα πρέπει να αποπληρώσει μία δόση ύψους 467 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. Στα μέσα Απριλίου θα πρέπει επίσης να αναχρηματοδοτηθούν τα κρατικά ομόλογα αξίας 2,4 δισ. ευρώ» αναφέρει η FAZ, κάνοντας λόγο για παιχνίδι ασφυκτικών πιέσεων με την Ελλάδα και τονίζοντας ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την χώρα.

tsiprrrrrra.jpg
Συνεχίζοντας, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Παρασκευή συμφώνησε να παρουσιάσει μια πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων πολύ σύντομα στους Ευρωπαίους ετα��ρους.

«Στην Κομισιόν περιμένουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια την ερχόμενη εβδομάδα θα ξαναπιάσουν δουλειά στα ελληνικά υπουργεία και θα ελέγχουν βιβλία. Αυτό εξήγησε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Έλληνα πρωθυπουργό στη συνάντηση τους την Παρασκευή. Ο Τσίπρας δεν έφερε αντίρρηση σε αυτό» καταλήγει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top