Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 23/03/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τις νέες δηλώσεις αξιωματούχων της Fed και τα εταιρικά αποτελέσματα να επανέρχονται στο προσκήνιο.

Οι Ευρωπαϊκές αγορές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να παραμείνει υπομονετική ως προς την άνοδο των επιτοκίων και σε συνδυασμό με την προσδο��ία ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο ζήτημα της Ελληνικής χρηματοδότησης υπήρξε σαφής βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 0.86%, 1.18% και 1.0%, αντίστοιχα, με το Βρετανικό FTSE μάλιστα να κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά, πάνω από τις 7.000 μονάδες.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να παραμείνει πάνω από τη ζώνη των 740 μονάδων, κλείνοντας ενισχυμένος κατά 2.87% και το συναλλακτικό όγκο να εκτινάσσεται πάνω από τα 204 εκατ. Ευρώ. Στο κλίμα που διαμορφώθηκε συνέβαλλαν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την οριστική διευθέτηση του χρηματοδοτικού κενού, αλλά και τα σχόλια σχετικά με τη φερεγγυότ��τα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Παράλληλα, υπήρξε σημαντική αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, οι οποίες όμως εξακολουθούν να παραμένουν σε κρίσιμα επίπεδα.

Στις ΗΠΑ, οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Fed επιβεβαίωσαν την αλλαγή κλίματος στους κόλπους της Κεντρικής Τράπεζας, καταδεικνύοντας ότι οι πιθανότητες πρόωρης αύξησης των επιτοκίων έχουν αυξηθεί σημαντικά. Παράλληλα, τα καλύτερα των εκτιμήσεων τριμηνιαία αποτελέσματα κολοσσών όπως η Nike, βελτιώσαν το επενδυτικό κλίμα και οδήγησαν τους Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 σε άνοδο κατά 0.94%, 0.68% και 0.9%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το κλίμα παραμένει θετικό στις Ασιατικές αγορές, με τον Ιαπωνικό Nikkei να καταγράφει κέρδη κατά 0.99% και να κινείται στα υψηλά δεκαπενταετίας, ενώ παράλληλα οι συζητήσεις των Κινεζικών χρηματιστηριακών εποπτικών αρχών για συνεργασία με τους οίκους FTSE και MSCI έχουν οδηγήσει τον Hang Seng σε άνοδο κατά 0.41%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ υποχωρεί κατά 0.26% και 0.34% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0793) και το Γιέν Ιαπωνίας (129.46), ενώ καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0.08% σε σχέση με το τη Βρετανική Στερλίνα (0.7241).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει η ομιλία του Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη Mario Draghi στις 14:00 GMT, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για την Ευρωζώνη, που έχει προγραμματιστεί για τις 15:00 GMT.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top