Κάπως… έτσι θα είναι η λίστα των νέων μεταρρυθμίσεων: Σε ένα ΒΙΝΤΕΟ πολλά μέτρα!!!

"Τρέχει" το ΥΠΟΙΚ ώστε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

Κάπως… έτσι θα είναι η λίστα των νέων μεταρρυθμίσεων: Σε ένα ΒΙΝΤΕΟ πολλά μέτρα!!!

Αγώνα ταχύτητας ξεκίνησαν στην κυβέρνηση προκειμένου να συντάξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που όταν ψηφιστούν θα ξεκλειδώσει η καταβολή μέρους των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στη λίστα των μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνονται παρεμβάσεις που ήδη έχουν σταλεί στις Βρυξέλλες με την επιστολή Βαρουφάκη, η οποία εξειδίκευε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, έρχονται μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης, αλλά και παρεμβάσεις για:

-το άνοιγμα αγορών και των επαγγελμάτων με άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό με μπούσουλα τις συστάσεις του ΟΟΣΑ
-την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και
-τη δημιουργία του δημοσιονομικού συμβουλίου με στόχο την καταπολέμηση της σπατάλης στο δημόσιο

Για την προκαταβολή των 1,9 δισ ευρώ που αφορά στα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων θα απαιτηθεί τουλάχιστον μια πολιτικά δύσκολη μεταρρύθμιση, όπως η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό για να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, η κατάργηση φοροαπαλλαγών,η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ή οι νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά.

Από νωρίς το πρωί, το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι θα δώσει στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών που βρίσκονται στην Αθήνα κάθε πληροφορία που θα ζητηθεί, σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις και την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών στην Ελλάδα.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με αντικείμενο τη σύνταξη της λίστας των μεταρρυθμίσεων. Εξετάσθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα των κόκκινων δανείων και του "παγώματος" των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top