ΒΟΜΒΑ Ρωμανιά: Οι αναλογιστικές μελέτες που έκοψαν τις συντάξεις έγιναν με λάθος στοιχεία!

Καταγγελία σε πρωινή εκπομπή από τον γγ της Κοινωνικής Ασφάλισης

​Καταγγελία για τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν οι αναλογιστικές μελέτες που οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων, έκανε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Ψάχνοντας τους φακέλους στο υπουργείο, πήρα τις αναλογιστικές μελέτες που είχαν γίνει με βάση τα μνημόνια. Με βάση αυτές τις μελέτες είχαμε τις περικοπές στις συντάξεις και τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας. Έμεινα κατάπληκτος –και κυριολεκτώ γιατί ξέρετε ότι έχω κάνει αναλογιστικές μελέτες- όταν διαπίστωσα ότι στις παραδοχές των αναλογιστικών μελετών αυτών, στις οποίες επαναλαμβάνω στηρίχτηκαν οι μειώσεις των συντάξεων και οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας και όλα τα δυσμενή μέτρα, δεν έχει ληφθεί υπόψη καν η υφιστάμενη περιουσία, ούτε οι αποδόσεις της περιουσίας των Ταμείων, του συνολικού ασφαλιστικού συστήματος» ανέφερε ο κ. Ρωμανιάς και συνέχισε εξηγώντας: «Δηλαδή, παίρνουν –για μακροχρόνια βάση 30 χρόνια- τις εισφορές που πρόκειται να εισπραχθούν και τις συντάξεις που πρόκειται να πληρωθο��ν. Δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη –σαν να μην υπάρχει- την περιουσία και τις αποδόσεις της περιουσίας».

«Πρόκειται περί μελετών… πατάτας. Οι μελέτες αυτές είναι για πέταμα» τόνισε ο κ. Ρωμανιάς, εκτιμώντας ότι «είναι μεθοδευμένο».

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top