Αντιδρούν οι εφοριακοί στο σχέδιο Βαρουφάκη για τους κρυφούς ελεγκτές

«Δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας» απαντά ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Αντιδρούν οι εφοριακοί στο σχέδιο Βαρουφάκη για τους κρυφούς ελεγκτές

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπου φοιτητές, νοικοκυρές ή ακόμα και τουρίστες, μετά από κάποια βασική εκπαίδευση θα πραγματοποιούν ελέγχους σε επιχειρήσεις, όπου θα είναι καλωδιωμένοι, σε περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Ρεβέκκα Μπασματζίδου, δήλωσε στο Μega: «Πιστεύω ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει συμβουλευτεί νομικούς και συνταγματολόγους» και πρόσθεσε: «Εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε στο έργο μας, αρκεί οι έλεγχοι να είναι στοχευμένοι».

Για να απαντήσει ο συνταγματολόγος και αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος πως θα ζητηθεί άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας, καθώς το μέτρο θα προστατεύσει το υπέρτερο αγαθό που είναι η προστασία των πολιτών.

Να σημειώσουμε πως η πρόταση χρησιμοποίησης πολιτών και τουριστών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και είναι μια από τις προτάσεις που περιέχονται στη νέα επιστολή που απέστειλε ο κ. Βαρουφάκης στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup που θα γίνει την Δευτέρα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top