Γερμανικό «NEIN» στην αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Δείτε τι μεταδίδει το Reuters

​«Νein» στο ενδεχόμενο αύξησης του ορίου ρευστότητας που μπορούν να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες από τον έκτακτο μηχανισμό ELA προτίθεται να πει η Γερμανία κατά την κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, όμως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, θα τηρήσει σκληρή στάση απέναντι σε οποιαδήποτε πρόταση για αύξηση του ορίου των 65 δισ. ευρώ που έχει ήδη δοθεί στα ελληνικά ιδρύματα. Τις επιφυλάξεις Βάιντμαν φέρεται να συμμερίζονται και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρ��τράπεζας.

Κατά το Reuters πάντως, η ΕΚΤ δεν αναμένεται να μειώσει τη ρευστότητα που χορηγείται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όμως ακόμα και η μη αύξηση του ορίου είναι αρνητική εξέλιξη, καθώς οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται ήδη κοντά στο πλαφόν των 65 δισ., τη στιγμή που οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται.

Όπως επισημαίνει το διεθνές πρακτορείο, η διατήρηση του ορίου για τις ελληνικές τράπεζες αυξάνει εμμέσως την πίεση στην Αθήνα για παράταση του προγράμματος στήριξης.

Υπενθυμίζεται, ότι η γερμανική ομοσπονδιακή τράπεζα Bundesbank έχει ήδη προειδοποιήσει πως οι ελληνικές τράπεζες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα κεφάλαια του ELA για να χρηματοδοτούν το ελληνικό κράτος μέσω αγορών εντόκων γραμ��ατίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top