Στη Σύνοδο Κορυφής ο Ντάισελμπλουμ για να ενημερώσει για την Ελλάδα

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα η Ευρώπη

Στη Σύνοδο Κορυφής ο Ντάισελμπλουμ για να ενημερώσει για την Ελλάδα

​Στην Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου θα παραβρεθεί ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ώστε να τους ενημερώσει για τα όσα πρόκειται να συζητηθούν το απόγευμα στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κοινοτικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι η συζήτηση για την Ελλάδα, που αποτελεί και το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου θα περιοριστεί στην ενημέρωση από τον επικεφαλής του Eurogroup και σε μια περιορισμέν�� ανταλλαγή απόψεων. Τονίζουν όμως ότι δεν θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις.

Οι ίδιες κοινοτικές πηγές υπογραμμίζουν ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα πρέπει να γίνουν στο Eurogroup, όπου και αποφασίστηκαν τα προγράμματα προσαρμογής.

Πάντως, στο πλαίσιο της συζήτησης που θα διεξαχθεί για την νομισματική ένωση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, θα δοθεί σε όλους τους ηγέτες η ευκαιρία να τοποθετηθούν.

Εξέφρασαν μάλιστα και την ελπίδα για μια θετική συνεισφορά στη συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Τσίπρα σε κρίσιμα ζητήματα όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς και η δημιουργία σταθερών και αποτελεσματικών φορολογικών συστημάτων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top