Μια στρατιά Αμερικανών θα κάνει «απόβαση» στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών

Ποιοι και γιατί έρχονται στην Αθήνα

Μια στρατιά Αμερικανών θα κάνει «απόβαση» στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών

​Μια στρατιά από αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να φτάσει σύντομα στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συνομιλίες με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της αποστολής έχουν ασχοληθεί με ζητήματα κρίσης χρέους και έλαβαν μέρος σε αποστολές που πραγματοποίησαν σε αρκετές χώρες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Η επίσκεψη τους στην Ελλάδα γίνεται έπειτα από «συνεννόηση» με το Λευκό Οίκο, ενώ δεν αποκλείεται οι ίδιοι αξιωματούχοι να επισκεφτούν και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Επικεφαλής της αποστολής, που αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, θα είναι ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Daleep Singh.

Εν τω μεταξύ, το θέμα της Ελλάδας και η γενικότερη οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη αναμένεται να συζητηθεί και στην επικείμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με την Γερμανίδα καγκελάριο, 'Αγκελα Μέρκελ, στο Λευκό Οίκο, την επόμενη εβδομάδα.

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στο CNN, είπε για την Ελλάδα ότι «δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης», τονίζοντας πως η Γερμανία αλλά και οι υπόλοιπες χώρες αναγνωρίζουν ότι θα δεν θα τους βόλευε καθόλου ένα ενδεχόμενο Grexit.

Δείτε επίσης: ΦΟΡΟΙ: Την συνταγή του Ομπάμα θέλουν να φτιάξουν στο οικονομικό επιτελείο

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top