Deutsche Bank: Ισχυρό μήνυμα κατά της λιτότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ναι» σε διαγραφή μέρους του χρέους από Spiegel

Deutsche Bank: Ισχυρό μήνυμα κατά της λιτότητας ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ναι» σε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους λέει το Spiegel.
«Η ΕΕ θα έπρεπε να διαγράψει ένα μέρος του ελληνικού χρέους ζητώντας ως αντάλλαγμα σκληρές μεταρρυθμίσεις. Η στρατηγική λιτότητας με κάθε τίμημα έχει αποτύχει. Ένα νέο κυβερνητικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τουλάχιστον την ευκαιρία να ξεπεραστούν παλιές αγκυλώσεις και να σπάει ο φαύλος κύκλος στη μοιρολατρίας» αναφέρει σε ανάλυση του στο διαδίκτυο το γερμανικό περιοδικό.
«Ένα κούρεμα θα τον ενίσχυε, το καλύτερο θα ήταν να κουρευόταν κατά το ήμισυ τα υπολειπόμενα χρέη» προσθέτει.
Σύμφωνα, εξάλλου, με έκθεση της Deutsche Bank, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από μεγάλος νικητής, αποτελεί κι ένα ισχυρό μήνυμα κατά της λιτότητας.
Η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι η Ελλάδα και η τρόϊκα θα πρέπει να είναι πρόθυμες να αποφασίσουν επέκταση του τρέχοντος προγράμματος που λήγει τέλος Φεβρουαρίου, διότι η διάθεση για επέκταση προγράμματος θα είναι ένα μικρό δείγμα προθυμίας για συμβιβασμούς.
Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρεται είναι κατά πόσο η νέα ελληνική κυβέρνηση θα έχει τη διάθεση να προσκαλέσει την τρόϊκα στην Αθήνα.
Όπως και να έχει, καταλήγει η έκθεσή της Deutsche Bank, το μήνυμα των εκλογών στην Ελλάδα είναι αυτό κατά της λιτότητας.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top