Νοβότνι: «δεν μπορεί να διαγραφεί ξανά το ελληνικό χρέος»

Τι λέει ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας για το GREXIT

Νοβότνι: «δεν μπορεί να διαγραφεί ξανά το ελληνικό χρέος»

Το ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να συμφωνήσει σε καμιά περίπτωση σε μια νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, τονίζει ο Αυστριακός τραπεζίτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε απαγορευμένη κρατική χρηματοδότηση.

Μιλώντας σε αυστριακή εφημερίδα, ο κ. Νοβότνι αναφέρει πως θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι πραγματικές αποφάσεις παίρνονται στην ίδια την Ελλάδα, όπως επίσης και ότι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου λήγει στις αρχές Μαρτίου και, ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να προκύψουν στενά χρονικά περιθώρια.

«Σε κάθε περίπτωση το κλειδί έχουν τώρα οι Έλληνες, οι οποίοι θα πρέπει να εφαρμόσουν τα προγράμματα», συνεχίζει ο Αυστριακός τραπεζίτης, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς ένα πρόγραμμα σε ισχύ, επηρεάζονται εξαιρετικά αρνητικά οι δυνατότητες της ΕΚΤ να παραχωρήσει δάνεια σε ελληνικές τράπεζες και άρα υπάρχει σοβαρή χρονική πίεση.

Τέλος, ο κ. Νοβότνι θεωρεί πως μια ενδεχόμενη χρεοκοπία και μια ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ θα ήταν «μια καταστροφή για την Ελλάδα», ενώ, στο ερώτημα πόσο πιθανή είναι η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ, απαντά ότι δεν θα απέκλειε τελείως ένα τέτοιο σ��νάριο, το οποίο, όπως λέει, θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο και σίγουρα ανεπιθύμητο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top