Μειωμένο ΕΝΦΙΑ θα καταβάλουν 40.000 φορολογούμενοι-Δες αν είσαι μέσα σ’αυτούς

Ποιοι θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό λόγω επιβαρύνσεων

​Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 50.000 ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι προχώρησαν σε διορθώσεις της περιουσιακής τους κατάστασης έως τις 30 Δεκεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για περίπου 40.000 από αυτούς τους φορολογ��υμένους η νέα εκκαθάριση οδήγησε σε μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Πρόκειται για περιπτώσεις κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, φορολογουμένων με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και για τριτέκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία πάνω από 80% με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.

Για 10.000 φορολογουμένους, ωστόσο, οι διορθώσεις στο Ε9 επέφεραν επιβαρύνσεις, καθώς απώλεσαν τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις που τους είχαν χορηγηθεί με την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ στα τέλη Οκτωβρίου.

Για όσους φορολογούμενους προκύψουν μειώσεις φόρου εφόσον έχουν καταβάλει κάποιες δόσεις,οι εναπομείνασες θα υπολογιστούν εκ νέου με συμψηφισμό των φόρων που έχουν ήδη πληρωθεί. Για όσους προκύπτει επιστροφή φόρου, είτε θα γίνει συμψηφισμός με τυχόν άλλες οφειλές ,είτε θα πιστωθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πάντως, σε εκκρεμότητα παραμένουν οι διορθώσεις ΕΝΦΙΑ για περίπου 65.000 φορολογουμένους για τους οποίους οι τροποποιήσεις στο Ε9 έφεραν αυτόματες μειώσεις φόρου πάνω από 300 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top