Ιστορική μέρα: Ανοίγει από Δευτέρα το «ασφαλιστικό βιογραφικό»

Βρούτσης: Είναι το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό επίτευγμα στην ασφάλιση

Για «ιστορική μέρα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας» έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζοντας την έναρξη λειτουργίας του «ασφαλιστικού βιογραφικού».

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό επίτευγμα στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης», εξηγώντας ότι έχει ψηφιοποιηθεί με κάθε ακρίβεια το ασφαλιστικό ιστορικό των εργαζομένων για τα τελευταία 21 χρόνια, από 1/1/1994 μέχρι σήμερα.

Έτσι, οι ασφαλισμένοι με ένα κλικ από το σπίτι τους, γρήγορα και απλά, θα μπορούν να βλέπουν τα ένσημά τους και να παρακολουθούν το ασφαλιστικό τους βίο!

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βρούτσης, η πρώτη φάση λειτουργίας ξεκινά από τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, ενώ σε δεύτερη φάση μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί το 100% της καταγραφής και θα είναι διαθέσιμα και τα έτη πριν το 1994.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι ολοκληρώνεται η δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων μέσω του οποίου θα εκδίδονται οι συντάξεις για όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία σε λίγες μόλις μέρες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top