Κανείς δεν θα γλιτώνει από την εφορία: Θα σε βρουν ακόμα και στο… νοσοκομείο

Ξεκινάει το μεγάλο κυνηγητό για να αυξηθούν τα έσοδα

Κανείς δεν θα γλιτώνει από την εφορία: Θα σε βρουν ακόμα και στο… νοσοκομείο

​Νέα εγκύκλιο με οδηγίες για το πώς θα ειδοποιεί η εφορία τους φορολογούμενους για πρόστιμα ή οφειλές που εκκρεμούν εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και μέσα σε όλα αυτά που προβλέπει, ζητάει από τις ελεγκτικές αρχές να κυνηγήσουν τους οφειλέτες ακόμα και αν βρίσκονται στο νοσοκομείο ή στη φυλακή.

Σύμφωνα με την Ημερησία, η κοινοποίηση προστίμων, φύλλων ελέγχου, πράξεων προσδιορισμού φόρου μπορεί να γίνει με τους εξής τρεις τρόπους:

1. Ηλεκτρονική κοινοποίηση
2. Αποστολή συστημένης επιστολής, στην τελευταία δηλωθείσα ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης του εν λόγω προσώπου
3. Επίδοση στον ενδιαφερόμενο ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο

Πιο συγκεκριμένα, στις οδηγίες της ΓΓΔΕ τονίζονται τα εξής:

• Στην περίπτωση που οι υπόχρεοι απουσιάζουν από την κατοικία τους, το έγγραφο παραδίδεται στον σύζυγο ή σε οποιονδήποτε συγγενή ή ακόμα και σε μέλος του προσωπικού.
• Επίσης αν ο υπόχρεος επιτηδευματίας απουσιάζει από το κατάστημα, το γραφείο ή το εργαστήριο που εργάζεται, το έγγραφο παραδίδεται σε συνέταιρο ή συνεργάτη ή υπάλληλο που εργάζεται στον ίδιο χώρο.
• Εάν τα παραπάνω πρόσωπα δεν βρίσκονται στην κατοικία ή στον χώρο της εργασίας τους ή αρνούνται την παραλαβή του ή την υπογραφή της έκθεσης ή δεν μπορούν να υπογράψουν την έκθεση, η επίδοση γίνεται με θυροκόλληση
• Εάν ο υπόχρεος είναι, κατά το χρόνο της επίδοσης, άγνωστης διαμονής, τότε αυτή γίνεται στον δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας της τελευταίας γνωστής κατοικίας ή διαμονής του.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top