Διόρθωσες το Ε9; Δες αν κινδυνεύεις με πρόστιμο

Για ποιες τροποποιητικές δηλώσεις θα πέσει καμπάνα

​Αντιμέτωποι με πρόστιμα ή πρόσθετους φόρους θα βρεθούν όσοι υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2010 – 2013 μέσω του Taxisnet.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 για το έτος 2010, επιβαρύνεται με αυτοτελές πρόστιμο 120 ευρώ, το οποίο κατόπιν συμβιβασμού με τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ μπορεί να μειωθεί στα 40 ευρώ.

Επίσης, η υποβολή αρχικής η τροποποιητικής δήλωσης Ε9 για τα έτη 2011, 2012 και 2013, δεν συνεπάγεται την επιβολή αυτοτελούς προστίμου, εφόσον το αποτέλεσμα της δήλωσης είναι χρεωστικό ή μηδενικό.

Αν όμως από την υποβολή της δήλωσης προκύψει υποχρέωση πληρωμής επιπλέον ΦΑΠ, τότε ο φορολογούμενος επιβαρύνεται προσαύξηση 1% επί του οφειλόμενου φόρου για κάθε μήνα που πέρασε από τότε που έληξε η κανονική προθεσμία υποβολής της δήλωσης.

Τέλος, αν προκύψει επιστροφή φόρου, τότε επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο συμψηφίζεται με το ποσό της επιστροφής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top