Στο ταμείο με γάλα, κρέας και δημητριακά καραδοκούν εγκεφαλικά: Γιατί ΔΕΝ πέφτουν οι τιμές;

Εισαγωγείς μιλούν στο STAR για την ακρίβεια

Στο ταμείο με γάλα, κρέας και δημητριακά καραδοκούν εγκεφαλικά: Γιατί ΔΕΝ πέφτουν οι τιμές;

​Απρόσιτες για τους καταναλωτές είναι οι τιμές σε είδη καθημερινής ανάγκης καθώς τα περισσότερα προϊόντα είναι εισαγόμενα σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου ανάπτυξης.

Οι χαμηλοί μισθο��, η υψηλή φορολογία αλλά και τα πολλές φορές ακριβά εισαγόμενα προϊόντα δεν επιτρέπουν μάλιστα στον καταναλωτή να καταλάβει την οποιαδήποτε μείωση έχει γίνει στις τιμές της αγοράς.

Το γάλα και το κρέας είναι ανάμεσα στα πολλά προϊόντα που δεν μπορούν να γίνουν πιο φτηνά. Η ελληνική αγορά δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής κατανάλωσης με αποτέλεσμα να εισάγονται μεγάλες ποσότητες γεγονός που αυξάνει τις τιμές

Όπως είπε ένας εισαγωγέας στο STAR, «η πλειοψηφία της πρώτης ύλης είναι εισαγόμενη, σχεδόν όλα τα υλικά συσκευασίας είναι εισαγόμενα, οι εξοπλισμοί είναι όλοι εισαγόμενοι, η ενέργεια είναι ακριβότερη απ' την Ευρώπη. Δεν μπορεί να έχει χαμηλή τιμή αυτό το προϊόν».

Η ακρίβεια όμως έχει χτυπήσει επίσης το ψωμί, τα μακαρόνια και τα αρτοσκευάσματα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος αυτών εισάγονται στην χώρα μας από το εξωτερικό.

Όσο για τα αγαπημένα μας δημητριακά… οι τιμές τους συχνά προκαλούν εγκεφαλικά!

Όπως είπε ο εισαγωγέας Τ.Παντελάκης στο STAR, «τα δημητριακά είναι ένα χρηματιστηριακό προϊόν. Η τιμή τους εξαρτάται από τις διεθνείς διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές και πολλές φορές φτάνει πολύ ακριβή στην εγχώρια μεταποιητική βιομηχανία».

Τι και αν η ελληνική γη είναι πρόσφορη για να καλλιεργηθεί, ακόμη και τα ακτινίδια εξακολουθούμε να τα εισάγουμε!!! Αυτό συμβαίνει γιατί τα δικά μας τα διοχετεύουμε όλα στις αγορές του εξωτερικού.

Δυνατά μας "χαρτιά" στις εξαγωγές είναι τα παραδοσιακά μεσογειακά προϊόντα, όπως τα ψάρια, τα οπωροκηπευτικά και το ελαιόλαδο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top