Π. Μοσκοβισί: «Στις 8 Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο»

Θα επισκεφτεί την Αθήνα πριν από τις 8 Δεκεμβρίου

​Την Ελλάδα θα επισκεφθεί πριν από τις 8 Δεκεμβρίου και το κρίσιμο Eurogroup που θα λάβει αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος ο επίτροπος επί των Οικονομικών, Π. Μοσκοβίσι.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γ. Κατάινεν.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, μια πρώτη συζήτηση για την ελληνική υπόθεση θα γίνει στο Eurogroup της Πέμπτης.

«Γνωρίζουμε τις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, έχοντας υπόψιν τη συνοχή της Ευρωζώνης. Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, θα τη βοηθήσουμε να βγει στις αγορές, θα το κάνουμε με έναν φιλικό τρόπο, αλλά πάντα λαμβάνοντας υπόψιν του κανόνες μας», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών είπε επίσης ότι πολλά έχουν γίνει, πρέπει όμως να γίνουν περισσότερα.

«Συζητάμε με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση και την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος μεταρρυθμίσεων», τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ. Κατάινεν υποστήριξε ότι ο μέσος πολίτης μπορεί μεν να μην αντιλαμβάνεται και να μην επικροτεί τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο το γεγονός ότι η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2015 είναι πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δίνει μια ελπίδα ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top