Όλη η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - Διαβάστε την με την ησυχία σας

Θέμα χρόνου η ψήφιση της

​Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία από 72 έως 100 δόσεις και αναμένεται να ψηφιστεί ακόμη και εντός της ημέρας, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.

Όπως αναλυτικά γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, η ρύθμιση προβλέπει 100 δόσεις για οφειλές έως 15.000 ευρώ με την μείωση των ��ροσαυξήσεων να αγγίζουν το 20%. Σύμφωνα με την ρύθμιση, ο φορολογούμενος πρέπει να είναι φορολογικά ενήμερος καθ' όλη τη διάρκεια της ρύθμισης. Επίσης, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όσοι έχουν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014. Οι οφειλές που υπάγονται σε πρόγραμμα ρύθμισης επιβαρύνονται με τόκο που ανέρχεται σε 4,56% ετησίως, έναντι του 8,5 που ήταν το επιτόκιο της προηγούμενης ρύθμισης. Επίσης, το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των πενήντα (50) ευρώ, ενώ σε περιπτώσεις απώλειας της ρύθμισης, ο οφειλέτης δύναται εντός δύο (2) μηνών να υποβάλει αίτηση επανένταξής του στη ρύθμιση με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και για τον εναπ��μείναντα αριθμό δόσεων αυτής.

Με άλλη τροπολογία που κατατίθεται και ψηφίζεται στο ίδιο νομοσχέδιο, ρυθμίζονται 97.000 δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, με επιδότηση επιτοκίου και δεκαπενταετή αρχική διάρκεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια.

lixiprothesma.pdflixiprothesma.pdf

Τροπολογία από real.gr

ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top