Το χόμπι της κρίσης: Ο Έλληνας καρφώνει πεθερά, πρώην και κουμπάρο στην εφορία!

Άγριο «δόσιμο» συγγενών και φίλων: Γνωρίζει μέρες δόξας η φορολογική ��αταγγελία!

Μέρες δόξας γνωρίζει η φορολογική καταγγελία!

Το νούμερο 1517, η ειδική γραμμή για τις καταγγελίες, είναι σχεδόν μονίμως κατειλημμένη, καθώς μέσα σε έναν χρόνο έχουν καλέσει 70.000 άτομα!

Ο αριθμός υπάρχει από το 2008 ωστόσο την πρώτη και τη δεύτερη χρονιά οι κλήσεις δεν είχαν ξεπεράσει τις 4.500.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που επιδιώκουν να βγάζουν τα φορολογικά άπλυτα των άλλων στην (τηλεφωνική) φόρα, τα στοιχεία δείχνουν πως αυτό που κυρίως ανθεί είναι το «κάρφωμα» συγγενικού τύπου.

Τα στατιστικά στοιχεία λένε πως 6 στους 10 τηλεφωνούν για να «συνετίσουν» αντιπαθητικές πεθερές, «παράνομους» κουμπάρους και άσπλαχνα αδέλφια με τη βοήθεια των ράμπο του ΣΔΟΕ.

Αγαπημένες πελάτισσες του 1517 είναι και οι χωρισμένες και απατημένες σύζυγοι που καρφώνουν τον άνδρα τους. Η ατάκα «ο πρώην σύζυγός μου έχει βάλει τα λεφτά στη θυρίδα, και σας έχει αφήσει το χαράτσι απλήρωτο!» αποτελεί φράση–φετίχ για τους τηλεφωνητές.

Αντιστοίχως, στο πλαίσιο έτερων συγγενικών «καρφωμάτων», ο πεθερός που ξεπλένει «μαύρο» χρήμα και ο θείος που «ξεχνάει» να κόψει αποδείξεις αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές των τηλεφωνικών σουρεαλιστικών συζητήσεων.

Όταν ξεφύγουμε από τα στενά οικογενειακά όρια, περνάμε στις επαγγελματικές αντιζηλίες. Συχνοί συνομιλητές των κυρίων που απαντούν στο 1517 είναι και οι εστιάτορες της ημεδαπής: το 20% των τηλεφωνημάτων γίνεται από ιδιοκτήτες ταβερνών και καφετεριών, που έχουν βάλει στο μάτι το διπλανό μαγαζί, και καταγγέλλουν πως έχει να κόψει απόδειξη από τότε που ήταν της μόδας η… καμπάνια «Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!».

Στο υπόλοιπο 20% των καταγγελιών αναλαμβάνουν δράση οι απολυμένοι υπάλληλοι που παίρνουν τηλεφωνικώς τη μεγάλη τους εκδίκηση, αλλά και οι λογιστές που έμειναν απλήρωτοι και αποφάσισαν να μοιραστούν με το ΣΔΟΕ όλα αυτά που γνωρίζουν για τον... φιλάργυρο πρώην εργοδότη τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top