Κύμα προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ

Πότε θα δουν οι φορολογούμενοι να μειώνεται η δόση

​Βροχή πέφ��ουν οι προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ, με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να πρωτοστατεί, μιας και την Τετάρτη κατέθεσε προσφυγή, αμφισβητώντας την συνταγματικότητα του φόρου.

Στην προσφυγή του ο ΔΣΑ αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση επί της πραγματικής αξίας και όχι με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών και ζητά να εξαιρεθεί από την φορολόγηση για τα ακίνητα μιας και είναι επιστημονικός σύλλογος και τα ακίνητα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των σκοπών του συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως δεν είναι μόνο ο ΔΣΑ που προσέφυγε κατά του ΕΝΦΙΑ, αλλά η ΓΓΔΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με πληθώρα ενδικοφανών προσφυγών από φορολογούμενους, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει πιλοτική δίκη του ΣτΕ για να αντιμετωπιστεί το αλαλούμ.

Πάντως το θέατρο του παραλόγου, όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται, αφού μπορεί οι φορολογούμενοι να έχουν πληρώσει την πρώτη δόση, αλλά περίπου 1,7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν δει ακόμα τις εκπτώσεις στα εκκαθαριστικά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπτώσεις σε όσους τις δικαιούνται (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι, κτλ) θα υπολογιστούν το τρίτο δεκαήμερο του μήνα και τα νέα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν από τις 20 έως τις 25 Οκτωβρίου.

Ενδεικτικό είναι ότι δεν πρόκειται να αναρτηθούν όλα τα νέα εκκαθαριστικά, αλλά μόνο όσα προλάβουν στο υπουργείο Οικονομικών και μετά θα γίνει συμψηφισμός με τις δόσεις που έχουν ήδη καταβληθεί.

Αυτό σημαίνει ό��ι οι νέες δόσεις θα αναρτηθούν στο taxisnet τον Φεβρουάριο, και μέχρι να γίνει αυτό, οι φορολογούμενοι θα πρέπει πληρώνουν κανονικά τις δόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top