Πνίγεται από τα φέσια η ΔΕΗ: Στο 1,7 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί!

Καταφεύγει σε νομικό γραφείο για την είσπραξη τους

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν τα φέσια στη ΔΕΗ.

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ανήλθαν σε 1,7 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου, από 1,4 δισ. ευρώ στις αρχές του έτους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Επιχείρησης, μάλιστα, η τάση είναι ξεκάθαρα αυξητική καθώς τα φέσια αναμένεται να φθάσουν τα 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Από τα 1,4 δισ. ευρώ, τα 950 εκ. αντιστοιχούν σε οφειλές νοικοκυριών, τα 430 εκ. σε χρέη χρηστών υψηλής τάσης και τα 180 εκ. ευρώ αφορούν οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η υψηλή φορολογία και ο συμπιεσμένος οικογενειακός προϋπολογισμός αποτελούν σίγουρα μια από τις αιτίες για την έκρηξη των απλήρωτων λογαριασμών του ηλεκτρισμού, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι πριν την εισαγωγή του «χαρατσιού» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το 2012, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ανέρχονταν σε λιγότερο από 300 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού θα προσλάβει εξειδικευμένα νομικά γραφεία για να διαχειριστούν τουλάχιστον 20.000 υποθέσεις οφειλών.
Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top