Ποιοι ΔΕΝ θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ; (Δείτε παραδείγματα)

Ημερομηνίες-κλειδιά που πρέπει να έχουμε κατά νου

​Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη από τις έξι δόσεις του ΕΝΦΙΑ ενώ στα μέσα του ίδιου μήνα θα ανοίξει εκ νέου η εφαρμογή Ε9 για να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν από τους φορολογούμενους και τους χρεώνουν με περισσότερο φόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει και αναλυτικό οδηγό για τα λάθη, ενώ μέχρι τα τέλη Σεπτέμβριου δεν θα μπλοκάρονται επιστροφές φόρου και έκδοση φορολογικής ενημερότητας λόγω οφειλής για τον ΕΝΦΙΑ.

Υπενθυμίζουμε πως 50% έκπτωση δικαιούνται όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ. Το όριο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και καθένα από τα παιδιά.

Ποιοι γλιτώνουν

Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Το όριο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και καθένα από τα παιδιά.

Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι τρίτεκνων για να απαλλαγεί πλήρως από το φόρο θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, για τη μερική ή ολική απαλλαγή από το φόρο θα πρέπει το νοικοκυριό να έχει κτίσματα συνολικής επιφάνειας έως 150 τετραγωνικά, ενώ δεν απαιτείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Έκπτωση για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα είναι απίθανο να δοθεί από φέτος.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top