Ντράγκι: «η ΕΚΤ είναι έτοιμη για περισσότερα, αν μειωθεί περαιτέρω ο πληθωρισμός»

Τι δήλωσε για τυχόν ανάληψη δράσης τον Σεπτέμβριο

Ντράγκι: «η ΕΚΤ είναι έτοιμη για περισσότερα, αν μειωθεί περαιτέρω ο πληθωρισμός»

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να αναλάβει δράση τον Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αν ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μειωθεί περαιτέρω, ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας σε εκδήλωση στις ΗΠΑ, στην οποία συμμετέχουν οι κεντρικοί τραπεζίτες, ο κ. Ντράγκι εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο, σε συνδυασμό με την καθοδική πορεία της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ, θα τονώσουν τη ζήτηση στην Ευρωζώνη, όπου συνεχίζουν να καταγράφονται σημαντικές δυσχέρειες.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα λάβει υπόψη του τις εξελίξεις και, στο πλαίσιο της εντολής του, θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που απαιτούνται, για να εγγυηθεί τη σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης και πρόσθεσε: «είμαι πεπεισμένος ότι το πακέτο μέτρων, το οποίο ανακοινώσαμε τον Ιούνιο, θα προσφέρει πράγματι την επιδιωκόμενη τόνωση της ζήτησης και παραμένουμε έτοιμοι να προσαρμόσουμε την πολιτική μας περαιτέρω».

Η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε πως τον Ιούνιο, η Τράπεζα μείωσε τα επιτόκιά της σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα κι ανακοίνωσε σειρά μέτρων για να αυξηθεί η ρευστότητα στην οικονομία της Ευρωζώνης, όπου ο πληθωρισμός βρίσκεται στην λεγόμενη «ζώνη κινδύνου», δηλαδή κάτω από 1%, επί 10 μήνες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top