Σε ομογενή επιχειρηματία και Κύπριο ξενοδόχο τα φιλέτα της Αφάντου στη Ρόδο

Στα 42 εκ. ευρώ το συνολικό τίμημα

Σε ομογενή επιχειρηματία και Κύπριο ξενοδόχο τα φιλέτα της Αφάντου στη Ρόδο
Ένας ομογενής επιχειρηματίας και ένας Κύπριος ξενοδόχος είναι οι πλειοδότες για τα ακίνητα στην περιοχή Αφάντου στην Ρόδο.

Ειδικότερα, πλειοδότες του διαγωνισμού είναι η εταιρία M. A. Angeliades Inc. με προσφορά ύψους 26.900.000 ευρώ για το ακίνητο Golf - ��όρειο Αφάντου και η εταιρία T.N. AEGEAN SUN INVESTMENTS LIMITED μετά την αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς της ύψους 15.200.000 ευρώ για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» - Νότιο Αφάντου.

Πίσω από τις δύο νικήτριες εταιρείες, που φιλοδοξούν να μετατρέψουν την Αφάντου σε έναν τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών, είναι ο ομογενής Μερκούριος Αγγελιάδης και ο Κύπριος ξενοδόχος Νικολή Νικολαϊδη.

Το Ταμείο επισημαίνει ότι από τη συνολική έκταση 1.615 στρεμμάτων των δύο ακινήτων (1.360 στρέμματα το Βόρειο Αφάντου και 255 στρέμματα το Νότιο Αφάντου), τα 815 στρέμματα παραχωρούνται με το θεσμό της επιφάνειας, εκ των οποίων τα 530 στρέμματα αφορούν στο γκόλφ, το οποίο θα αναβαθμιστεί βάσει των πλέον σύγχρονων προδιαγραφών, για διάστημα 50 ετών.

Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ τονίζει πως από την ανάπτυξη εξαιρείται πλήρως έκταση 286 στρεμμάτων ως ζώνη απολύτου προστασίας του φυσικού τοπίου, δεδομένου ότι περιλαμβάνει δασική και αρχαιολογική ζώνη, καθώς και ζώνη προστασίας υγροτόπου.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top