Καλείται ΞΑΝΑ σε απολογία ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος!

Βούλευμα-φωτιά για τον ρόλο του Ανδρέα Γεωργίου

Καλείται ΞΑΝΑ σε απολογία ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος!

​Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το ρόλο που είχε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, στη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, και στην αλλοίωση των στοιχείων που οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο.

Με βούλευμα που εκδόθηκε την περασμένη Πέμπτη 10 Ιουλίου, το Συμβούλιο Εφετών ανοίγει ξανά την υπόθεση διερεύνησης της αναθεώρησης του ελλείμματος στο 15,4%, και καλεί ΞΑΝΑ τον Ανδρέα Γεωργίου να καταθέσει ως κατηγορούμενος, παρά το γεγονός ότι τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ είχε απαλλάξει με πρότασή του, ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Ιωάννης Κούτρας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ:

Το Συμβούλιο Εφετών, καλεί ξανά τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ να καταθέσει, καθώς σύμφωνα με πολύ σοβαρές καταγγελίες εναντίον του, είχε μετατρέψει την Αρχή, σε όργανο όπου οι αποφάσεις λαμβάνονταν ΜΟΝΟ από τον ίδιο.

Παράλληλα, αναφέρεται πως μετά τον διορισμό του στην ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ, δεν παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε στο ΔΝΤ, την οποία και δια��ήρησε παρανόμως για τέσσερις ολόκληρους μήνες (μετά το διορισμό του).

Το βούλευμα των Εφετών, τονίζει παράλληλα, πως ο Ανδρέας Γεωργίου αφότου κλείδωσε το έλλειμμα στο 15,4%, δεν «συνεκάλεσε όπως έπρεπε σε συνεδρίαση τα υπόλοιπα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ» ενώ την ίδια μοναρχική μορφή διοίκησης, επέλεξε και για να στείλει στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή τα στοιχεία που εκτόξευαν το έλλειμμα σε δυσθεώρητα ύψη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top