Η Εφορία τιμωρεί: Βγάζει στο σφυρί με ηλεκτρονική δημοπρασία 1.500 βίλες!

Προκειμένου να εισπράξει φόρους από ιδιοκτήτες που ΔΕΝ συμμορφώνονται

���Στην έσχατη λύση προχώρησε η Εφορία, προκειμένου να καταφέρει να εισπράξει φόρους από έχοντες και κατέχοντες, οι οποίοι κρύβονται και δεν συμμορφώνονται με το νόμο.

Αφού λοιπόν εξάντλησε όλα τα στάδια, από την ειδοποίηση έως και την κατάσχεση, προχωρά στο επόμενο βήμα που είναι οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες.

«Τα λεφτά μπορεί να έφυγαν στο εξωτερικό, τα ακίνητα όμως έχουν μείνει στην Ελλάδα» λένε στελέχη του Υπουργείου Οικονομιών, και έτσι το «ΕΜΕΙΣ» (Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης), έχει βάλει στο μάτι βίλες σε περιοχές φιλέτα, όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως, το Πόρτο Χέλι, η Πάρος, η Μύκονος κ.α, τις οποίες βγάζει σε πλειστηριασμό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοπρασιών e-Auction που χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου.

Παράλληλα, ρίχνουν τις τιμές εκκίνησης, για να προσελκύσουν Άραβες, Ρώσους και Κινέζους πιστεύοντας ότι θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από ξένους επιχειρηματίες.

Στο σφυρί αναμένεται να βγουν χιλιάδες ακίνητα, των οποίων η αξία «ζαλίζει».

Η αρχή έγινε από την ΕΜΕΙΣ που τον Μάρτιο του 2013 ανέλαβε 1.500 υποθέσεις μεγάλων οφειλετών, (ο καθένας με χρέη άνω του 1.5 εκ. ευρώ). Έκανε συνολικά 11.641 κατασχέσεις, και φέτος έγιναν 25 πλειστηριασμοί ακινήτων, με τη μέση αξία καθενός από αυτά να ξεπερνά τα 1.6 εκ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από μόλις 4 πλειστηριασμούς, η Εφορία εισέπραξε 27 εκ. ευρώ.

Μόλις στο α’ εξάμηνο φέτος, κατασχέθηκαν ή προχώρησαν προγράμματα πλειστηριασμού από την Εφορία, για πάνω από 1.500 ακίνητα σε πολλές hot περιοχές της χώρας, όπως σε Ρόδο (590), σε Κρήτη και Κω (554), σε Σύρο (310), Σαντορίνη (31) και Πάρο (10).


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top