ΥΠΟΙΚ: Πήγε καλά η έκδοση του 3ετούς ομολόγου

Παρά το δυσμενές κλίμα...

Παρά το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που διαμορφώθηκε χθες και σήμερα στις διεθνείς αγορές και ιδίως στις αγορές της περιφέρειας, η Ελλάδα άντλησε σήμερα 1,5 δισ. ευρώ από το σύνολο των 3 δισ. ευρώ που ενεγράφη στα βιβλία προσφορών με τοκομερίδιο 3,375% (επιτόκιο 3,5%).

Η κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της που ακόμη μία φορά οι διεθνείς επενδυτές έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία.

Έτσι, συνεχίζεται η προσπάθεια της δημιουργίας μίας πλήρους καμπύλης επιτοκίων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, η έκδοση του τριετούς ομολόγου πήγε πολύ καλά. Η αγορά ήταν δευσμενής εξαιτίας αναταράξεων στις αγορές, με αφορμή εξελίξεις σε πορτολαγική τράπεζα. Το συγκεκριμένο γεγονός- είπε ο αξιωματούχος- δημιούργησε αίσθημα ανασφάλειας στους επενδυτές. Πιστεύαμε οτι θα είναι τοπικό αλλά τελικά επεκτάθηκε.

Εμείς επιμείναμε στην έκδοση και πήραμε τα χρήματα που θέλαμε. Στόχος ήταν να χτίσουμε την καμπύλη ομολόγων και γιαυτό δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top