Το ΔΝΤ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Κάντε κάτι με τα Κόκκινα Δάνεια πριν να είναι αργά

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Ρίσι Γκογιάλ

Το ΔΝΤ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Κάντε κάτι με τα Κόκκινα Δάνεια πριν να είναι αργά

​Νέα καμπανάκια για τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα χτυπά ξανά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προειδοποιώντας ότι «εάν δεν αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα, τότε θα υπάρχει πρόβλημα».

Μιλώντας χθες στο συνέδριο του Economist, που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ, υποστήριξε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν κατ��φέρουν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους.

Τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ρευστότητας στις τράπεζες για να μπορέσουν όπως είπε να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει μπει σε μία κατάσταση, κατά την οποία οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν ρευστότητα και υπάρχουν πολλά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται».

Αν και ο εκπρόσωπος του Ταμείου υποστήριξε πως το πρόβλημα δεν είναι οξύ και υπάρχει σταθερότητα, καθώς «οι τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια», τόνισε πως αν το πρόβλημα των κακών ισολογισμών συνεχιστεί, τότε θα υπάρξει επίπτωση και στην ανάπτυξη.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου διαβεβαίωσε, πάντως πως «το ΔΝΤ παραμένει αφοσιωμένο στη συνέχιση του προγράμματος της Ελλάδας και σε όσα έχει δεσμευτεί», φροντίζοντας παράλληλα να υπενθυμίσει τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές της .

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top