Προσοχή: σε ισχύ τέθηκε ο νέος νόμος για τα ασφάλιστρα των ΙΧ

Τσουχτερά πρόστιμα και φυλάκιση για όσους δεν τα προκαταβάλλουν

Προσοχή: σε ισχύ τέθηκε ο νέος νόμος για τα ασφάλιστρα των ΙΧ

Από σήμερα τίθεται σε λειτουργία ο νέος νόμος για τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου που καθορίζει την υποχρέωση του ασφαλισμένου να πληρώσει το κόστος του ασφαλίστρου μέχρι τη λήξη του συμβολαίου. Βαριά πρόστιμα που φτάνουν τα 3000 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης προβλέπονται γι αυτούς που συστηματικά δεν ασφαλίζουν τα αυτοκίνητα τους και προκαλούν ατυχήματα με αυτά.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η περίοδος χάριτος που είχατε για να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας έλαβε τέλος από σήμερα. Συνεπώς πρέπει να ξεχάσετ�� τις 30 ημέρες που είχατε για την αποπληρωμή του ασφαλιστήριου συμβολαίου μετά την λήξη του. Οι διατάξεις του νέου νόμου είναι σαφείς. Ασφαλίζετε το αυτοκίνητό σας πριν την λήξη του συμβολαίου διαφορετικά είστε ανασφάλιστος.

Ανάμεσα στις κυρώσεις για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα είναι η αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για δέκα ημέρες ή και για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ενώ σε αυτούς που είναι υπότροποι θα προβλέπεται φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι ένα χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα. Ο διευθυντής τροχαίας Αττικής, κ. Ν. Σπανουδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του star.gr για το αυτοκίνητο ήταν ξεκάθαρος:

«Η διαδικασία προβλέπει ακόμη την αποστολή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε κάθε ιδιοκτήτη ανασφάλιστου ειδοποιητηρίου, που θα τον καλεί να ασφαλιστεί μέσα σε 8 μέρες και να πληρώσει παράβολο 250 ευρώ, που ανεβαίνει στα 500 ευρώ αν ο κάτοχος του αυτοκινήτου δεν συμμορφωθεί, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κυρώσεις»,

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top