Σόιμπλε: πιθανό ένα τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα

Βιώσιμο το χρέος από το 2022, λέει ο Γερμανός υπουργός

Σόιμπλε: πιθανό ένα τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα

Δεν αποκλείει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, λέγοντας πως η έκτασή του θα ήταν περιορισμένη, πιθανώς κάτω από δέκα δισ. ευρώ. Παράλληλα, εκφράζει μεν την κατανόησή του για τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά τονίζει ότι, εάν η χώρα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες.

Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί την Δευτέρα στο περιοδικό «Focus», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνει πως η κρίση ως νευρικότητα στις χρηματαγορές έχει ξεπεραστεί, ωστόσο, για τα διαρθρωτικά προβλήματα στην Ευρωζώνη, παρότι έχουμε πετύχει μεγάλη πρόοδο, μένει να γίνουν ακόμη πολλά.

«Για τον ελληνικό λαό, οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με μεγάλες επιβαρύνσεις και σκληρότητα, χωρίς αμφιβολία, γι' αυτό και πρέπει να επιδεικνύουμε πολλή κατανόηση. Αυτό όμως δεν βοηθάει σε τίποτα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να περάσει από αυτή τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων εάν επιθυμεί παραμονή της χώρας στο ευρώ. Οι ίδιοι οι Έλληνες ωστόσο αποφασίζουν για το μέλλον τους. Μια νομισματική ένωση αποδίδει μόνο εφόσον οι κανόνες τηρούνται από όλους», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Γερμανός υπουργός.

Τέλος, ο κ. Σόιμπλε αφήνει για ακόμη μια φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης ενός τρίτου πακέτου βοήθειας - περιορισμένης κλίμακας και με «μάλλον μονοψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων»- με δεδομένη την επαλήθευση των προβλέψεων της τρόικας ότι το 2022 το χρέος θα είναι βιώσιμο. «Προϋπόθεση αποτελεί φυσικά ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να εκπληρώνει τ��υς όρους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ», προσθέτει.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top