Focus: Η Ελλάδα θα εξαρτάται για πολλά χρόνια από την ξένη βοήθεια

«Υπερβολικό το success story, βυθισμένη όσο ποτέ η χώρα»

Focus: Η Ελλάδα θα εξαρτάται για πολλά χρόνια από την ξένη βοήθεια
Για «παραπλανητικές ειδήσεις από την Ελλάδα» κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το Focus που εκτιμά ότι… βιαστήκαμε να χαρούμε για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι η Ελλάδα, την οποία αποκαλεί «εξαντλημένη χώρα», θα εξαρτάται «για πολλά χρόνια από τη στήριξη» των ξένων και χαρακτηρίζει υπερβολικό το success story: «Οι κυβερνήσεις στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν κουράζονται να διαδίδουν πως η Ελλάδα τελικά πήρε τα πάνω της. Χαίρονται με το success story του πακέτου διάσωσής που οι ίδιοι έδωσαν. Η ιστορία αυτή ακούγεται καλά και έρχεται λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Έχει, όμως, ένα μειονέκτημα: Είναι κατάφωρα υπερβολική. Στο πέμπτο έτος της ευρωπαϊκής κρίσης, η Ελλάδα βρίσκεται όσο ποτέ βαθιά βυθισμένη σε μία πολύ μπερδεμένη κατάσταση. Ακόμα και τώρα σημειώνεται κερδοσκοπία με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Οι άνθρωποι περνάνε χειρότερα. Οι έμποροι προσέφεραν την περασμένη εβδομάδα τα λαχανικά που παρήγαγαν στο πλήθος για να κερδίσουν τη στήριξη του στον αγώνα τους».
Συνεχίζοντας, το Focus τονίζει ότι πολλοί δεν έχουν καθόλου χρήματα για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, την ώρα που κάποιοι αποδεικνύονται «εξαιρετικά δημιουργικοί στο να βρίσκουν τρόπους να κρύβουν τον πλούτο τους».
Μάλιστα, οι συντάκτες του άρθρου στέκονται ιδιαίτερα στις σκηνές από τη διάθεση δωρεάν προϊόντων από παραγωγούς και εμπόρους και γράφουν σε πολύ καυστικούς τόνους πως είναι «σκηνές όπως στον τρίτο κόσμο, σκηνές μιας παρηκμασμένης χώρας».
«Τα οικονομικά δεδομένα είναι απογοητευτικά. Το φημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα αποκρύβει τα υψηλά επιτόκια δανεισμού. Και η εμπιστοσύνη των αγοραστών ομολόγων -και σε αυτό συμφωνούν οι οικονομολόγοι- δεν αφορά την ελληνική οικονομική ανάκαμψη, αλλά όσους στηρίζουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ και τα ευρωπαϊκά κράτη» προσθέτει το Focus, το οποίο παραθέτει την άποψη του Μάρσελ Φράτσερ από το Γερμανικό Ινστιτο��το Οικονομικών Ερευνών ότι «τα δύσκολα δεν έχουν ακόμα έλθει» και πως η Ελλάδα είναι «ένα αποτυχημένο κράτος».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top