Κοινωνικό Μέρισμα: Θα το πάρουν και άλλοι!

Δηλώσεις Θεοχάρη από την Θεσσαλονίκη

​Θέμα λίγων ημερών είναι πλέον η καταβολή της πρώτης δόσης του κοινωνικού μερίσματος, καθώς το πολύ.... σε μία εβδομάδα από σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Τα παραπάνω γνωστοποίησε, από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη μαζί με στελέχη της γενικής γραμματείας, προκειμένου να ενημερώσει για τη νέα οργανωτική δομή της.

Πλέον η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να γίνουν και οι τελευταίες διασταυρώσεις, που θα διασφαλίσουν ότι το μέρισμα θα διανεμηθεί σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μάλιστα, αφότου κλείσουν και οι δύο επόμενες προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, θα εξεταστεί -λαμβανομένης υπόψη και της ανταπόκρισης των πολιτών- το κατά πόσον θα υπάρξουν βελτιώσεις σε οριακά σημεία των κριτηρίων (εισοδηματικά και οικογενειακά), ώστε να δοθεί σε περισσότερους Έλληνες.

Αναφερόμενος στην πορεία των φορολογικών εσόδων και την υστέρηση που σημειώθηκε σε αυτό το πεδίο στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ο κ.Θεοχάρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μήνα με τον μήνα η διαφορά σε σχέση με τους στόχους θα καλύπτεται, με προοπτική στο τέλος του 2014 αυτοί να έχουν ακόμη και ξεπεραστεί. Όπως είπε, η κατάσταση σε αυτό το πεδίο είναι «απολύτως διαχειρίσιμη».

Σχετικά με την έναρξη της περιόδου κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων και τις εκκαθαρίσεις φόρου, ο κ.Θεοχάρης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα αντίστοιχα με αυτά, που είχαν καταγράφει πέρυσι. Ενδεικτικά ανέφερε ότι το σύστημα έχει ήδη δεχθεί περίπου 300.000 δηλώσεις, ενώ πέρυσι, τέτοια εποχή, δεν είχε καν ¨ανοίξει¨ η σχετική εφαρμογή.

Ο κ.Θεοχαρης γνωστοποίησε, τέλος, ότι ο συμψηφισμός του ΦΠΑ αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top