Γ.Στουρνάρας: Μπορούμε πλέον να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία

«Ο δρόμος για περισσότερες επενδύσεις είναι ανοιχτός μπροστά μας»

«Ο δρόμος πια είναι μπροστά μας, μπορούμε και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία μετά από τέσσερα χρόνια εργώδους προσπάθειας και μεγάλων θυσιών». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την υπογραφή της συμφωνίας για τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

Ο κ.Στουρνάρας τόνισε πως η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην έξοδο από την κρίση είναι σημαντική, «διότι όσο μεγάλη προσπάθεια και αν καταβάλουμε ο πιο πολύτιμος πόρος σήμερα είναι η ρευστότητα».

«Η ρευστότητα έχει αρχίσει και παρέχεται σε σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες από την ΕΤΕπ και προσβλέπουμε σε περισσότερες επενδύσεις» πρόσθεσε.

Μπορεί όπως είπε ο κ.Στουρνάρας τα κονδύλια να μην είναι πολύ υψηλά, μπορούν ωστόσο να προσεγγίσουν πολύ περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια.
Βάσει του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη με την ΕΤΕπ, η τράπεζα θα συμβάλει στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίστηκε, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν διατεθεί σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα πρώτα χρήματα από το δεύτερο «υπο-ταμείο» του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και με το Γαλλικό Επενδυτικό Ταμείο, τη Γαλλική Τράπεζα Παρακαταθηκών και Δανείων και με ιδιώτες για τη συμμετοχή και νέων κεφαλαίων στο Ταμείο.

Στόχος του Ταμείου είναι να προάγει την ανάπτυξη, την καινοτομία και την απασχόληση μέσω της παροχής μεσομακροπρόθεσμων πιστώσεων και ιδίων κεφαλαίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) καθώς και σε μικρού μεγέθους έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε καίριους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από την πλευρά της Ελληνικής Δημοκρατίας ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και από την πλευρά του ομίλου ΕΤΕπ ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top