Η φετινή Πρωτομαγιά θα είναι σημαδιακή για τους συνταξιούχους του Δημοσίου – Δείτε γιατί

Απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

Η φετινή Πρωτομαγιά θα είναι σημαδιακή για τους συνταξιούχους του Δημοσίου – Δείτε γιατί

​Η πληρωµή των συντάξεων και βοηθηµάτων του ∆ηµοσίου θα γίνεται από 1η Μαΐου από το Υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), µέσω των πιστωτικών ιδρυµάτων, όπως γίνονται και οι πληρωμές των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα. Αυτό προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής, γίνεται το «φιλτράρισμα», και οι κρατήσεις που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, ενώ πραγματοποιούνται κάθε μήνα διασταυρώσεις των στοιχείων των συνταξιούχων, ώστε να εντοπίζεται η παραβατικότητα.

Στην ΗΔΙΚΑ διαβιβάζονται επίσης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φορολογικής δήλωσης των συνταξιούχων φορολογουμένων και το σύνολο των αποδοχών των συνταξιούχων εμφανίζεται στις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις.

Η διαχείριση των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα από την ΗΔΙΚΑ είχε σαν αποτέλεσμα, την εξοικονόμηση 80 εκατ. ευρώ ετησίως από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, και τη δαπάνη της αποστολής εκατομμυρίων εκκαθαριστικών, ενώ έθεσε τέρμα στην ταλαιπωρία των συνταξιούχων καταργώντας την πολύωρη αναμονή στα ασφαλιστικά Ταμεία για την παραλαβή των εκκαθαριστικών.

Στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι στο εξής, με την πλήρη ενοποίηση του συστήματος, επιτυγχάνεται ο πλήρης εξορθολογισμός του συστήματος, καθώς «κλείνει και η τελευταία εξαίρεση» από τη λογική του «νοικοκυρέματος».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top