Καταρρέει το ασφαλιστικό: Απώλειες 8 δισ. ευρώ για τα Ταμεία το 2014!

«Μαύρες» οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ

Σε κατάρρευση οδηγούν το ασφαλιστικό σύστημα τα μειωμένα -λόγω εκρηκτικής ανεργίας και ανασφάλιστης εργασίας- έσοδα και η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ κάνει λόγο για μια πολύ δύσκολη χρονιά το 2014 παρά τις προβλέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων του ΙΚΑ μετά από τέσσερα έτη πτώσης των εσόδων.

Ειδικότερα, η ΙΝΕ-ΓΣΕΕ κάνει λόγο για απώλειες εσόδων που θα φθάσουν τα 8 δισ. ευρώ το τρέχον έτος!

Οι προβλέψεις είναι «μαύρες» και για την ανεργία, με το Ινστιτούτο να κάνει λόγο για πραγματική α��εργία που θα αγγίξει το 31,5%, με τους ανέργους να φθάνουν τα 1.575.000 άτομα.

«Το σύστημα αντιμετωπίζει πρόβλημα πόρων και όχι παροχών. Εφόσον δεν βρεθούν νέοι πόροι στήριξης των Ταμείων, θα είναι αναπόφευκτες οι περικοπές των παροχών τους» σημείωσε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΙΝΕ-ΓΣΕΕ σε πρόσφατη μελέτη για το Ασφαλιστικό είχε εκτιμήσει ότι το κρίσιμο έτος για τη βιωσιμότητας των ταμείων θα έρθει 10 χρόνια νωρίτερα, και συγκεκριμένα το 2015 αντί του 2025.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top