Ποιος θα πληρώσει τη νύφη; Έρχονται νέα λουκέτα σε τράπεζες!

Ντάισελμπλουμ: Θα κλείσουν όσες αποτύχουν στα ευρωπαϊκά stress test

Ποιος θα πληρώσει τη νύφη; Έρχονται νέα λουκέτα σε τράπεζες!
Για νέα λουκέτα στον τραπεζικό τομέα έκανε λόγο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας στο Reuters, ο επικεφαλής του Eurogroup προειδοποίησε πως «οι τράπεζες που θα αποτύχουν στους φετινούς πανευρωπαϊκούς ελέγχους θα πρέπει να κλείσουν».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην Ντανιέλ Νουί που θα τεθεί επικεφαλής του νέου εποπτικού φορέα για τις τράπεζες της ευρωζώνης: «Ικανοποιήθηκα ιδιαίτερα από αυτό πoυ είπε ότι αν αποδειχθεί πώς οι τράπεζες είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, απλά θα χρειαστεί να τις κλείσουμε. Η άποψή της είναι ότι θα είμαστε σκληροί. Και αυτό είναι το μήνυμα που χρειαζόμαστε όλοι, οι τράπεζες έπρεπε να πάρουν αυτό το μήνυμα, οι χρηματοοικονομικές αγορές χρειάζονται αυτό το μήνυμα και οι Ευρωπαίοι πολίτες χρειάζεται να πάρουν αυτό το μήνυμα».

Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ συμπλήρωσε ότι είναι πολύ σημαντικό -ενόψει και την ευρωεκλογών- να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για το πώς θα κλείνουν οι τράπεζες και ποιος θα επωμίζεται το κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ θα υποβάλει στους επόμενους μήνες 130 τράπεζες σε 18 χώρες της ευρωζώνης σε τεστ αντοχής (τα λεγόμενα stress tests) καθώς αναλαμβάνει την εποπτεία τους στο τέλος του χρόνου.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top