Φτιάξε το δικό σου Success Story: Δες πως μπορείς να δημιουργήσεις μια κερδοφόρα επιχείρηση!

Βγες από την ανεργία και μπες στην .... επιτυχία!

Φτιάξε το δικό σου Success Story: Δες πως μπορείς να δημιουργήσεις μια κερδοφόρα επιχείρηση!

Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία δεν είναι καλοί σύμμαχοι για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης! Ακόμη και αν είστε άνεργοι ή αν χάσατε ξαφνικά την δουλειά σας και ψάχνετε απεγνωσμένα για μια θέση εργασίας, υπάρχει ελπίδα και … προοπτική!

Έχετε σκεφτεί να φτιάξετε την δική σας επιχείρηση; Φανταστήκατε ποτέ τον εαυτό σας ως επιχειρηματία;

Και όμως αυτό θα μπορούσε να είναι μια λύση στο πρόβλημα σας! Σκεφτείτε το σοβαρά, λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:

-Προσανατολιστείτε σε κάτι που σας αρέσει πάρα πολύ! Όπως είπε και στην εκπομπή του Star "Live U" ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών Δ.Τσίγκος, «δεν υπάρχει κάποια μαγική ιδέα, απλά ο κάθε άνθρωπος έχει και κάποιες δραστηριότητες που του αρέσουν πολύ!»

-Κάντε focus στην ομάδα! Μάθετε να συνεργάζεστε. Μόνος του δεν πάει κανείς πουθενά. Αναπτύξτε την κουλτούρα συνεργασίας. Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε ένα team από ανθρώπους που σας συμπληρώνουν,μην ψάχνετε συνεργάτες ίδιους με σας. Να θυμάστε πως άλλο είναι η παρέα και άλλο η δουλειά. Το “one man show” όπως τονίζει ο κ.Τσίγκος συνήθως είναι καταδικασμένο σε …ΑΠΟΤΥΧΙΑ!

-Να έχετε στο μυαλό σας ως παράδειγμα προς μίμηση, την εφαρμογή με "τα ταξί στο κινητό" που έκανε πάταγο στην Ελλάδα και το εξωτερικό! Εστιάστε το ενδιαφέρον και την σκέψη σας σε απλά πράγματα… σκεφτείτε και μελετήστε καλά την καθημερινότητα μας, θα δείτε πως υπάρχουν πολλά πράγματα που τα κάνουμε ακόμη με απαρχαιωμένο τρόπο, παρά την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας. Εκεί λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Τσίγκο, είναι και .... οι λύσεις!Πως μπορούμε δηλαδή με σύγχρονο τρόπο να βελτιώσουμε υφιστάμενες λειτουργίες!

-Ο τουρισμός, η γαστρονομία και ο πολιτισμός αποτελούν πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις! Η φράση της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη πως "ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας" μπορεί να γίνει πράξη!

-Ο συνδυασμός Τουρισμού-πολιτισμού θα κάνει την διαφορά!

Καλή επιτυχία!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top