Στήριξη Ράιχενμπαχ στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Χατζηδάκης

Το νέο ΕΣΠΑ,οι προτάσεις του ΟΟΣΑ και η ρευστότητα στο επίκεντρο

Στήριξη Ράιχενμπαχ στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Χατζηδάκης

«Διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις είναι λέξεις κλειδιά για την κυβέρνηση, όχι γιατί το λέει η Τρόικα αλλά γιατί αυτός θα είναι ο καταλύτης για να περάσει η ελληνική οικονομία σε νέα φάση πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική για επενδύσεις αλλά και προς όφελος των καταναλωτών. Για αυτές τις αλλαγές δεν συμβιβαζόμαστε και προχωράμε μπροστά». Αυτό δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Task Force Χόρστ Ράιχενμπαχ, αντικείμενο της οποίας ήταν το νέο ΕΣΠΑ, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται με βάση τις προτάσεις ΟΟΣΑ αλλά και η απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΟΟΣΑ και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ.Ράιχενμπαχ, τις χαρακτήρισε ως ιδιαίτερης σημασίας για την οικονομία και τους καταναλωτές, σημειώνοντας ότι θα πληγούν συμφέροντα, ωστόσο θα επιτευχθεί καλύτερη λειτουργία της αγοράς. Ο επικεφαλής της Task Force ανέφερε πάντως ότι είναι υπό συζήτηση ο τρόπος που θα υλοποιηθούν αυτές οι συστάσεις.

Ο κ. Ράιχενμπαχ , σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει δεχθεί την φιλοσοφία των προτάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το νέο ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το μείζον θέμα είναι πως θα υποστηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τα υπάρχοντα και τα μελλοντικά κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία.

«Στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε σε αυτό τον αγώνα για την επιβίωσή τους» είπε ο κ. Ράιχενμπαχ,ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ρευστότητας σημείωσε ότι «υπάρχουν κάποια δείγματα από την πλευρά των τραπεζών στήριξης της πραγματικής οικονομίας, έχουμε δει κάποιους καρπούς και ελπίζουμε να δούμε περισσότερους».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top