Χατζηδάκης: στο 118% έφτασε στην Ελλάδα η απορρόφηση κοινοτι��ών κονδυλίων

Υπερκαλύφθηκε ο στόχος για το 2013

Χατζηδάκης:  στο  118% έφτασε στην Ελλάδα η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων

Υπερκαλύφθηκε, το 2013, ο στόχος απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων που είχε τεθεί στο μνημόνιο. Η Ελλάδα έφθασε στο 118% του στόχου, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια, το 2014 και το 2015, απομένουν προς απορρόφηση ακόμη 5,8 δισ. ευρώ, ποσό που είναι ελάχιστα υψηλότερο από τον στόχο που πετύχαμε σε μία μόνο χρονιά, το 2013. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας τα απολογιστικά στοιχεία για το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

«Τα αποτελέσματα στις απορροφήσεις κονδυλίων είναι μια απόδειξη πως όταν γίνεται συστηματική δουλειά, οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες και να διαψεύσουμε μύθους που κυκλοφορούν για τη χώρα μας στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, τη χρονιά που πέρασε, οι απορροφήσεις από τα Κοινοτικά Ταμεία ανήλθαν σε 4,6 δισ. ευρώ, έναντι 3,89 δισ. ευρώ, που ήταν ο στόχος του μνημονίου. Η συνολική δημόσια δαπάνη, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής συμμετοχής ξεπέρασε τα 5 δισ. ευρώ και το ποσοστό των απορροφήσεων αγγίζει το 74%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top